Cargols dolços i picants

Inici>Receptes >Cargols dolços i picants
Ingredients:
  • 1 1/4 kg - Cargols
  • 1 - Ceba
  • 3 grans - All
  • 2 - Tomàquets madurs
  • 1 - Bitxo
  • 100 g - Cansalada tallada a daus
  • 100 g - Salsitxa tallada petita
  • un - Tall de pernil
  • 1 got - Moscatell
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • Per fer la picada: - Julivert
  • 1 grapat - Avellanes
Preparació:

Feu bullir els cargols (vegeu la recepta de Cargols a la cassola).
En una cassola sofregiu la cansalada, el pernil i les salsitxes, i retireu-ho.
En el mateix oli hi feu un sofregit amb la ceba, l’all, el tomàquet i el bitxo.
Quan estigui ben fet hi afegiu una cullerada de farina, ho remeneu, ho deixeu coure uns instants i hi afegiu el moscatell.
Mulleu-ho amb l’aigua de bullir els cargols.
Afegiu-hi els cargols i deixeu-ho coure uns 15 minuts més.
A mitja cocció afegiu-hi la picada i la carn.

Variacions:
S’hi pot posar conill, en comptes de la cansalada i la salsitxa.
Es poden fer sense la carn de porc.
S’hi pot afegir un raig d’anís al final de la cocció.
Es pot lligar amb pa ratllat, pa fregit o galetes, en lloc de farina.
Es pot afegir safrà a la picada.
Es pot afegir xocolata a la picada.

Categoria: Bolets i cargols.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.