Cargols a la gormanta

Inici>Receptes >Cargols a la gormanta
  • Cargols a la gormanta
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 2 kg - Cargols
  • 4 grans - All
  • 1 - Bitxo
  • 1 cullerada - Farina
  • Llorer
  • Oli
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
Preparaciˇ:

Per preparar els cargols:
Feu dejunar els cargols una setmana.
Renteu-los amb aigua, sal i vinagre forša vegades i poseu-los en una olla amb aigua fins que bullin.
Escorreu-los i bulliu-los amb aigua neta i herbes aromÓtiqes (llorer, fonoll, timˇ, sajolida, menta) de 20 a 40 minuts.
Escorreu-los i reserveu-los.

En una cassola amb oli poseu el llorer, el bitxo, els alls i els cargols.
Quan sigui tot ben sofregit, empolseu-ho amb la farina, el pebre i la sal.
Deixeu-ho coure lentament al foc, de 20 a 30 minuts, sense parar de remenar, fins que la farina, amb la sal i el pebre, formi una capa a lĺentorn dels cargols.

Variacions:
Es pot comenšar el guisat amb un sofregit de ceba i tomÓquet.
Sĺhi poden afegir trossos de pernil.
Es poden bullir els cargols a part i afegir-los al sofregit.
Es poden flamejar els cargols amb conyac abans de posar-hi la farina.

Altres noms:
Cargols llepats

Categoria: Bolets i cargols.
Font: Corpus Culinari CatalÓ
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.