Capó farcit

Inici>Receptes >Capó farcit
  • Capó farcit
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 1 - Capó
  • 300 g - Carn magra de porc
  • 300 g - Salsitxes
  • 100 g - Pinyons
  • 150 g - Prunes seques
  • 100 g - Orellanes
  • 2 - Cebes
  • 1 cabeça - Alls
  • 2 - Tomàquets madurs
  • 1 copa - Brandi
  • 2 copes - Vi blanc
  • 1 branca - Canyella
  • 2 fulles - Llorer
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
  • Llard
Introducció:

Ingredients per a 8 persones

Preparació:

Netegeu el capó i desosseu-lo per l'espatlla per retirar la carcanada.
Saleu-lo i empebreu-lo per dins i per fora.
En una paella amb oli, fregiu la carn magra tallada a daus i la salsitxa tallada.
Feu una barreja amb la carn cuita i els fruits secs.
Farciu el capó amb aquesta barreja i cosiu-lo per l’espatlla per donar-li la forma original.
En una cassola prou gran i fonda, amb oli i llard calents, enrossiu el capó per tots els costats.
Poseu-hi les cebes tallades a quarts, els grans d’all sencers i els tomàquets a quarts.
Un cop tot hagi pres color, afegiu-hi el llorer, la canyella, el brandi i el vi.
Tapeu-ho i deixeu-ho coure un parell d’hores, tot mullant, de tant en tant, el capó amb salsa de la cocció.
Serviu a la taula el capó sencer i la salsa a part.

Variacions:
Es pot afegir en el farciment una poma, tallada o sencera, que tapi l’orifici de darrere del capó.
Es pot afegir tòfona en el farciment.
Es pot adaptar aquesta recepta a altres aus, com ara pollastre, pularda, pintada o gall dindi (vegeu gall dindi farcit), però canviarà el temps de cocció.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.