Calšotada

Inici>Receptes >Calšotada
  • Calçotada
1
Autor: Albert Vilas Figueras www.lacuinadesempre.cat
Ingredients:
  • 60 - Calšots
  • Per la salsa de calšots:
  • Mitja cabeša - Alls escalivats
  • 6 - TomÓquets escalivats
  • 2 - Pebrots del romesco escalivats
  • Mitja culleradeta - Pebre vermell dolš
  • 15 g - Ametlles torrades
  • 15 g - Avellanes torrades
  • Vinagre
  • Oli
  • Sal - Pebre
Preparaciˇ:

Prepareu els calšots i col•loqueu-los un al costat de l’altre en unes graelles.
Enceneu un foc de sarments i quan la flamarada prengui poseu-hi al damunt la graella fins que els calšots siguin negrosos, primer per un costat i desprÚs per l’altre.
Traieu-los i emboliqueu-los en paper perquŔ s’acabin de coure.
Aneu-los pelant i menjant sucats amb la salsa

Per fer la salsa de calšots:

Poseu en una batedora els tomÓquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la pola dels pebrots, les ametlles i les avellanes, i el pebre vermell.
Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant l'oli, el vinagre, sal i pebre

Variacions:
Els alls i els tomÓquets es poden fregir en comptes d'escalivar.
En lloc de pebrot del romesco s'hi pot posar nyora.
Es pot espessir la salsa amb pa sec fregit o amb molla de pa xopada amb vinagre.
S'hi poden afegir galetes.
S'hi pot afegir una punta d'all cru.
S'hi pot afegir un bitxo.
Es pot fer amb ametlla o avellana sola.


Variacions:
Quan se n’han de coure molts, es poden preparar tallant les arrels i el sobrant de fulles verdes i enfilar-los amb un filferro per la part verda de les fulles. AixÝ serÓ mÚs prÓctic posar-los a la flama i tombar-los.

Categoria: Verdures.
Font: Corpus Culinari CatalÓ
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.