Bledes amb ganyims

Inici>Receptes >Bledes amb ganyims
Ingredients:
  • 1 kg - Bledes
  • 150 g - Ganyims esqueixats i dessalats
  • 1 - Ceba gran trinxada
  • 2 - TomÓquets madurs ratllats
  • 2 grans - Alls trinxats
  • 200 g - Mongetes bullides
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
Introducciˇ:

Els ganyims sˇn la carn fosca corresponent a les ganyes, els ˛rgans respiratoris de la tonyina, que es conserven en sal. Es poden trobar en les parades de mercat de pesca salada i coserves arreu de Catalunya.

Preparaciˇ:

Renteu i escaldeu les bledes tallades amb aigua i sal.
En una cassola amb oli, feu un sofregit amb la ceba, l'all i el tomÓquet.
Fregiu els ganyims i afegiu-los a la cassola juntament amb les bledes, les mongetes i part del seu caldo.
Deixeu-ho coure una estona tot junt.

Variacions:
En lloc de ganyims es pot fer amb bacallÓ esqueixat.
En lloc de mongetes s’hi poden posar patates o cigrons.
Es pot acompanyar el plat amb una arengada fregida o a la brasa.

Categoria: Verdures.
Font: Corpus Culinari CatalÓ
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.