Vinagre de mel

Inici>Productes >Vinagre de mel

Vinagre de mel

El vinagre de mel és un producte artesanal que es feia sovint en llocs de producció mel·lífera i destinat a l'autoconsum, com és el cas del monestir de Vallbona de les Monges.

  • Vinagre de mel
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Aquest producte s'obté de mel artesana, sense cap additiu. Atesa l'elevada concentració de sucres d'aquest producte natural, pot desenvolupar graus alcohòlics a partir dels sucres durant la fermentació. Així, s'elabora deixant fermentar i madurar en bótes de fusta hidromel, barreja d'aigua i mel, que passa per diferents processos de destil·lació. En resulta un vinagre groguenc, suau i aromàtic que conserva les propietats de la mel ja que l'únic que es transforma durant l'elaboració és el sucre.

Categoria: Salses i condiments.
Propi de: Vallbona d'Anoia
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es distribueix a força botigues de productes dietètics d'arreu del país.

Atributs i propietats nutricionals:

El vinagre està format per un 93% d'aigua i la resta són minerals, de manera que el seu contingut calòric és molt baix, característica que el fa ideal com a condiment en dietes hipocalòriques i hiposòdiques, ja que el contingut en sal és menyspreable. La importància d'aquest producte és la varietat d'usos que pot tenir, com a condiment, conservant, saboritzant o aromatitzant. Les seves propietats conservats són molt utilitzades en la industria, ja que pot confitar o escabetxar aliments.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.