Vi Torbat de l'Alguer DOC

Inici>Productes >Vi Torbat de l'Alguer DOC

Vi Torbat de l'Alguer DOC, trobat, malvasia del Rosselló

El trobat, o malvasia del Rosselló (en alguerès torbat), és una varietat de cep  blanca relacionada amb la malvasia. El raïm és gros i de maduració tardana. El gra és rodó, de pell gruixuda i color daurat amb tonalitats rosades.  

  • Vi Torbat de l'Alguer DOC
1

El vi de raïm trobat és un vi dolç natural de color daurat, de bona acidesa, apte per l'envelliment. Estudis històrics ens ensenyen que aquesta varietat arribà a la Península Iberica a través de les rutes comercials púniques i fenícies procedents del mar Egeu, considerat el lloc d'origen de la gran família de les Malvasies a la qual segurament el Torbat pertany. En les temporades successives  fou introduït a Sardenya durant l'època de la dominació catalana. Els catalans en desenvoluparen el conreu amb la finalitat de exportar la producció a Catalunya, on el vi era molt apreciat per la cort del rei Va ser introduït a Sardenya, pels catalans i només es conrea als voltants de l'Alguer, on s'obté el vi blanc anomenat Alghero Torbato DOC.

 

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: L'Alguer
Informació complementària:

Actualment es cultiva en una àrea molt petita de circa 90 ha de superfície al territori de la ciutat de l'Alguer. El Torbat es vinifica en puresa tant per a la producció de vi tranquil com escumós. El vi té color groc palla, de mitjana intensitat, amb notes marines i minerals a l'olfacte i intenses referències als flors i a la fruita blanca al  gust.

Atributs i propietats nutricionals:

Doc Alghero Torbato
Varietat
: Torbat min. 85%
Zona de producció
: Territori de l'Alguer
Rendibilitat
: max 140 q.li raïm/hectàrea max. 70% en vi.
Grau alcohòlic:
min. 11,0°
Tipologia
: Tranquil; Escumós min. 11,5

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.