Vi DOQ Priorat

Inici>Productes >Vi DOQ Priorat

Vi DOQ Priorat

Les singulars característiques orogràfiques del Priorat, amb marges escarpats, terrenys pissarrosos o de llicorella d'escassa fertilitat i cultiu difícil, aporten personalitat pròpia als vins d'aquesta DOQ. Pel que fa a la climatologia, és brusca i extrema, molt seca, amb oscil·lacions tèrmiques acusades entre el dia i la nit. Les precipitacions mitjanes anuals se situen entre els 500 i els 700 mm i això fa que, juntament amb els trets abans esmentats, afavoreixi el cultiu de varietats robustes de raïm negre.

 • Vi DOQ Priorat
1
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • DOQ Priorat
  • DOQ Priorat
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

Els vins del Priorat es caracteritzen per procedir d’una verema de rendiments molt baixos i per passar una fermentació llarga i una maceració completa. Els principals vins que s’hi elaboren són els negres, amb molt cos, densos i persistents, a partir de les varietats carinyena -la que més personalitat aporta als vins d'aquesta DOQ-, garnatxa negra i peluda i, en menor mesura, cabernet sauvignon, merlot i syrah. Els vins blancs, de producció més limitada, madurs i penetrants, s'elaboren amb les varietats garnatxa blanca, macabeu i pedro ximénez. També s'hi fan rosats de garnatxa negra, secs o semisecs; vins rancis de color daurat i càlids al paladar; i vins generosos i dolços. Els vins sotmesos a criança han d’estar en bótes durant dos anys, almenys un dels quals ha de ser en envàs de roure, mentre que els rancis passen almenys quatre anys en envàs de roure. La superfície conreada ocupa 1600 ha i genera 15000 hl de vi.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Priorat
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La DOQ Priorat orienta bona part dels seus vins als mercats internacionals, però es troba fàcilment a cellers d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.