Vi DO Pla de Bages

Inici>Productes >Vi DO Pla de Bages

Vi DO Pla de Bages

Vins marcats pel rigor climàtic de la comarca, que dóna rendiments de raïm curts però de qualitat excel·lent. El microclima mediterrani de mitja muntanya, una pluviositat escassa i una oscil·lació tèrmica forta, juntament amb els sòls ondulats i pobres, configuren la personalitat dels vins fets al Pla de Bages. Les barraques de vinya, construccions en pedra seca, són un element distintiu i propi d'aquesta zona de gran tradició vitivinícola.

 • Vi DO Pla de Bages
1
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • DO Pla de Bages
  • DO Pla de Bages
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

Els vins d'aquesta DO es fan a partir de varietats com l'ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot i sumoll per als vins negres i rosats, afruitats i aromàtics, i de macabeu, chardonay i picapoll, una emblemàtica varietat autòctonai única, per als blancs, lleugers i exquisits. S'hi ha dut a terme una recuperació de les varietats autòctones també per a l'elaboració de vins negres, com la picapoll negre, la Sumoll i la Mandó. Actualment presenta una producció mitjana de 12.000 hl, elaborats per 100 viticultors i té 11 cellers.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Bages
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La comercialització dels vins del DO Pla de Bages s’adreça amb gran intensitat cap al sector de l’hostaleria i els establiments especialitzats de la comarca. Una part important es comercialitza fora de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.