Vi DO Penedès

Inici>Productes >Vi DO Penedès

Vi DO Penedès

Aquesta DO elabora vins de qualitat reconeguda internacionalment. El clima d'influència mediterrània que hi ha al seu territori és molt variat i atorga al Penedès condicions privilegiades per al conreu de la vinya, la qual cosa dóna com a resultat excel·lents vins i caves.

 • Vi DO Penedès
1
Distintiu:
  • DO Penedès
  • DO Penedès
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

Es reconeixen tres subzones: el Penedès Superior, el Penedès Central i el Baix Penedès. En aquesta darrera zona es cultiven sobretot varietats blanques tradicionals com macabeu i xarel·lo, i negres com carinyena o monastrell. Al Penedès Central s'hi fa sobretot cava, i s'hi conrea majoritàriament parellada, i també macabeu, chardonay i riesling. A tota la DO, en general, els blancs són frescos, afruitats i de graduació alcohòlica moderada. Els negres són suaus i vellutats, complexes i amb caràcter, i es fan amb garnatxa negra, monastrell, ull de llebre, merlot o cabernet sauvignon, i milloren amb el pas del temps. Els rosats, amb una graduació de 10-13%, són fragants i afruitats. Són notables els vins d’agulla, d’entre el 10 i el 13%, que gaudeixen d’una aroma intensa i persistent. La criança ha de tenir una durada mínima de sis mesos en els blancs, rosats i d’agulla, i de quinze mesos per als negres, amb una primera fase d’embotellament en roure, seguida d’una completada en ampolla. En aquesta DO la vinya ocupa 26.000 ha.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Baix Llobregat, Garraf, Baix Penedès, Alt Penedès, Anoia
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Els vins de la DO Penedès tenen una enorme projecció internacional, i es troben amb facilitat a cellers i grans establiments de tot el país.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.