Vi DO Montsant

Inici>Productes >Vi DO Montsant

Vi DO Montsant

Aquesta jove DO es caracteritza pel seu tarannà modern i actiu. El seu abast territorial inclou les comarques del Priorat, sobretot, i part de la comarca de la Ribera d'Ebre. La seva climatologia es defineix pels trets continentals, influenciats també per les muntanyes de la serra del Montsant, per la proximitat de riu Ebre i pel vent de mar: la pluviometria és escassa i les diferències de temperatura, significatives. Pel que fa al sòl, predominen les terrasses brunes sobre pissarres, i també s'hi poden trobar llicorelles.

 • Vi DO Montsant
 • Vi DO Montsant
1
2
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • DO Montsant
  • DO Montsant
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

A causa del baix rendiment dels ceps, es tracta de vins molt preuats. En aquesta DO s'hi fa sobretot vins negres de guarda, amb les varietats ull de llebre, garnatxa negra i carinyena. També intervenen en el cupatge les varietats cabernet sauvignon, merlot, monastrell, garnatxa peluda, picapoll negre i sirah. També s'elaboren vins blancs amb els raïms garnatxa blanca i macabeu, preferentment, i amb chardonnay, moscatell, parellada i pansal. La DO Montsant té una superfície de vinyes de 1963 ha, 912 viticultors, 53 cellers embotelladors, 29 empreses comercialitzadores i una producció mitjana de raïm de 10 milions de quilograms.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Priorat, Ribera d'Ebre
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

El vi DO Montsant es distribueix i es comercialitza arreu de Catalunya. Gran part de l'exportació va destinada al mercat americà.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.