Vi DO Catalunya

Inici>Productes >Vi DO Catalunya

Vi DO Catalunya

És la DO catalana amb una producció més dispersa pel territori, que abasta punts de diferents comarques catalanes. Un dels seus actius més importants és el seu caràcter innovador i experimental, tant al camp com al celler, condició que es veu afavorida per la gran quantitat de varietats de raïm emprades en l'elaboració dels vins de la DO.

 • Vi DO Catalunya
1
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • DO Catalunya
  • DO Catalunya
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

En aquesta DO s'elaboren vins negres potents i equilibrats; els blancs són lleugers i afruitats; també s'elaboren vins rosats i els licorosos tradicionals, misteles, rancis i dolços naturals. Les varietats de raïm blanc conreades són: chardonay, garnatxa, macabeu, moscatell d'Alexandria, parellada, riesling, sauvignon blanc, xarel·lo, chenin, gewurztraminer, malvasia, malvasia de Sitges, pedro ximenez, picapoll, sumoll i vinyater. Les varietats de raïm negre són: cabernet franc, cabernet sauvignon, garnatxa negra, garnatxa peluda, merlot, monastrell, pinot noir, samsó, trepat, ull de llebre, garantxa tintorera, picapoll, syrah i sumoll. La superfície de vinyes de la DO és de 60.00 ha, hi treballen 1.684 viticultors, 91 cellers embotelladors, i la producció mitjana és d'uns 420.000 hl.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Els vins de la DO Catalunya es distribueixen i comercialitzen a dins i a fora del nostre territori, per la qual cosa es poden comprar a en tota mena d’establiments especialitzats.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.