Vi de la terra Serra de Tramuntana-Costa Nord

Inici>Productes >Vi de la terra Serra de Tramuntana-Costa Nord

Vi de la terra Serra de Tramuntana-Costa Nord

Devuit municipis del nord-oest de l'Illa de Mallorca, ente el cap de Formentor i la costa sud-oest d'Andratx són l'àrea de producció del raïm i d'elaboració del Vi de la terra Serra de Tramuntana- Costa Nord.

Distintiu:
  • Vi de la terra Serra de Tramuntana-Costa Nord
  • Aliments Tradicionals
  • Aliments Tradicionals

La Serra de Tramuntana i la Costa Nord marquen l'orografia de la zona i, alhora, donen nom a la comarca vitivinícola. Les dues zones es caracteritzen pel contrast entre les muntanyes i les valls del seu entorn. Aquesta orografia permet la producció de raïm en un microclima diferenciat que es caracteritza per pluges concetrades a la tardor i l'hivern, i estius temperatures moderades.

Les varietats negres que s'utilitzen són: cabernet sauvignon, merlot, sirà, monestrell, ull de llebre, callet i manto negre. Els vins negres són vins de color molt intens i de potents tanins, aptes per a la criança. Cal destecar que molts de vinaters de la zona s'han especialitzat en l'elaboració de vins monovarietals, procedents de ceps nobles com el cabernet sauvignon i el merlot.

Les verietats dels vins blancs són: malvasia, moscatell, moll, parellada, macabeu i chardonna. DEstequem els vins blnacs monovarietals de malvasia i els de chardonnay. Són vins secs, frescs i molt aromàtics.

Propi de: Alaró, Alcúdia, Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Calvià, Campanet, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Mancor de la Vall, Pollença, Puigpunyent, Selva, Sóller, Valldemossa
Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important del vi és el resveratrol, amb propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo. Tampoc no oblidem que l'alcohol aporta 7 kcal per gram o mililitre (si un vi té un graduació del 10%, s'haurà de corregir proporcionalment aquesta quantitat).

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
  • Illes Balears
  • Illes Balears
  • Illes Balears
  • Alaró, Alcúdia, Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Calvià, Campanet, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Mancor de la Vall, Pollença, Puigpunyent, Selva, Sóller, Valldemossa
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.