Vi de la terra Illa de Menorca

Inici>Productes >Vi de la terra Illa de Menorca

Vi de la terra Illa de Menorca

L'lla de Menorca, reserva de la biosfera, dóna nom als vins de la terra produïts amb raïm d'aquesta àrea geogràfica. A principis del segle XX la producció de vi es destinava principalment a l'autoconsum, fins que en els anys 80 al Mercadal s'inicià un projecte vitivinícola modern, amb ceps especialment seleccionats i amb una nova tecnologia vinícola. De la qualitat i el bon nom del vi de l'illa de Menorca no hi ha cap dubte.

 • Vi de la terra Illa de Menorca
 • Vi de la terra Illa de Menorca
 • Vi de la terra Illa de Menorca
1
2
3
Distintiu:
  • Vi de la terra Illa de Menorca
  • Vi de la terra Illa de Menorca
  • Aliments Tradicionals
  • Aliments Tradicionals

Els vins designats amb la menció "vi de la terra Illa de Menorca" han de procedir exclusivament de raïm de les varietats següents:
Negres: Cabernet sauvignon, Merlot, Monestrell, Ull de llebre, Sirà
Blanques: Chardonnay, Macabeu, Malvasia, Moscatell, Parellada, Moll
Els vins negres de merlot i cabernet sauvignon són els més representatius de la comarca. Són vins de color cirera brillant. Destaquen les aromes de fruites vermelles i espècies. En boca són vins rodons, de dimensió mitjana, ben estructurats i equilibrats. Pel que fa referència al vins blancs cal mencionar els monovarietals de malvasia, elaborats amb raïm sembrat al Parc Natural de l'Albufera del Grau. Són vins de color groc pal.lid brillant. Es caracteritzen pel seu gran cabal aromàtic, destaquen les aromes vegetals (herba tallada recentment) i florals (flors blanques). En boca són vins frescs, secs i d'elevada intensitat i durada.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Menorca
Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important del vi és el resveratrol, amb propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo. Tampoc no oblidem que l'alcohol aporta 7 kcal per gram o mililitre (si un vi té un graduació del 10%, s'haurà de corregir proporcionalment aquesta quantitat).

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.