Verdures i Hortalisses Ecològiques de les Illes Balears

Inici>Productes >Verdures i Hortalisses Ecològiques de les Illes Balears

Verdures i Hortalisses Ecològiques de les Illes Balears

La producció ecològica vegetal, es basa en la fertilitat del sòl i la biodiversitat. Les tècniques utilitzades en la producció agrària ecològica són respectuoses amb el medi ambient i amb les persones perquè restringeix l’ús de productes químics de síntesi.

  • Verdures i Hortalisses Ecològiques de les Illes Balears
1
Distintiu:
    • Productes CBPAE
    • Productes CBPAE

Les verdures i hortalisses ecològiques són de temporada i conrades sense cap tipus d'herbicides, adobs químics, plaguicides, etc. Tot això les dóna una gran qualitat nutritiva, que es nota amb el gust que tenen envers a les altres.                                                                                                          A les Illes Balears, el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) és l’organisme únic i públic de control i certificació dels productes agraris i alimentaris
ecològics. La seva feina és realitzar controls exhaustius als operadors  per garantir que aquests productes no han estat contaminats amb pesticides ni transgènics.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Illes Balears
Informació complementària:

Es poden trobar aquests productes a botigues especialitzades, cooperatives de consum, mercats i altres tipus d'establiments.

Atributs i propietats nutricionals:

Les verdures i hortalisses tenen un valor calòric baix, ja que l'aigua constitueix una part molt important de la seva composició. Ben al contrari del que succeeix amb els greixos, que gairebé no són presents a la gran majoria d'hortalisses. El grup principal de nutrients són els carbohidrats. La presència de proteïnes és baixa i, a més, el seu valor biològic (és a dir, el seu contingut en aminoàcids essencials) tampoc no és elevat, atès l'origen vegetal d'aquestes proteïnes. Una de les grans virtuts nutricionals de les hortalisses és la seva gran aportació de sals minerals, vitamines i fibra, ja que constitueixen autèntics magatzems d'aquests elements. Contenen, fonamentalment,  els precursors de la vitamina A o betacarotens, i vitamines hidrosolubles, com la vitamina C, l'àcid fòlic, l'àcid nicotínic i les vitamines B1 i B2. Entre els elements minerals, hi destaca la presència de potassi, ferro, calci, magnesi i fòsfor.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.