Verdures i Hortalisses Ecològiques de Catalunya

Inici>Productes >Verdures i Hortalisses Ecològiques de Catalunya

Verdures i Hortalisses Ecològiques de Catalunya

La demanda cada cop més creixent de productes ecològics ha fet replantejar a molts pagesos la reconversió dels seus horts per adaptar-los a la normativa de Producció Agrària Ecològica.

  • Verdures i Hortalisses Ecològiques de Catalunya
1
Autor: Gastroteca
Distintiu:
    • Productes CCPAE
    • Productes CCPAE

Les hortalisses i verdures de temporada són conreades sense herbicides, pesticides ni cap producte químic de síntesi. Només s’utilitzen adobs orgànics i minerals naturals i es limita la fertilització de nitrogen, així com tampoc estan autoritzades les varietats transgèniques. Actualment hi ha uns 80 productors d'hortalisses i verdures ecològiques certificats arreu del territori. Podeu consultar les característiques d'aquest tipus de conreus a la plana web del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, l'estament encarregat de controlar i certificar aquests productes a Catalunya.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es poden trobar aquests productes a botigues especialitzades, cooperatives de consum, mercats i altres tipus d'establiments.

Atributs i propietats nutricionals:

Les verdures i hortalisses tenen un valor calòric baix, ja que l'aigua constitueix una part molt important de la seva composició. Ben al contrari del que succeeix amb els greixos, que gairebé no són presents en la gran majoria d'hortalisses. El grup principal de nutrients són els hidrats de carboni. La presència de proteïnes és baixa i, a més, tant el seu valor biològic com el contingut en aminoàcids essencials, tampoc no són elevats, atès l'origen vegetal d'aquestes proteïnes. Una de les grans virtuts nutricionals de les hortalisses, és la seva gran aportació de sals minerals, vitamines i fibra, ja que constitueixen autèntics magatzems d'aquests elements. Contenen, fonamentalment,  precursors de la vitamina A o betacarotens, i vitamines hidrosolubles, com la C, l'àcid fòlic, l'àcid nicotínic i les vitamines B1 i B2. Entre els elements minerals, destaca la presència de potassi. Altres minerals que també tenen una actuació destacada són el ferro, que és present sobretot en l'enciam, els pèsols, les bledes, els espinacs i el julivert, i el calci.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.