Tortada d'ametlla de Banyoles

Inici>Productes >Tortada d'ametlla de Banyoles

Tortada d'ametlla de Banyoles

La Tortada de Banyoles és un pastís de tipus bescuit creat per una pastisseria de la ciutat fa 161 anys que s'ha convertit en una de les postres més tradicionals de la comarca.

  • Tortada d'ametlla de Banyoles
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Es tracta d'un bescuit molt fi elaborat amb una pasta d'ametlles, ou i sucre, que es cou en un motlle rodó d'origen francès en forma de corona ondulada. Un cop cuita, s'empolvora amb sucre llustre. Aquest pastís s'elabora amb diverses variants a les pastisseries de Banyoles i, fins i tot, n'han sorgit receptes similars en poblacions properes. Aquest bescuit s'acostuma a prendre per esmorzar o per berenar, així com entre hores.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Banyoles
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza durant tot l'any a la pastisseria Boadella de Banyoles.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un producte amb un contingut energètic elevat. Els seus principals components són els hidrats de carboni i els greixos. El fet de tenir pasta d'ametlles com a base fa que siguin una bona font de greixos insaturats, molt beneficiosos per prevenir malalties cardiovasculars. A més, contenen proteïnes d'elevada qualitat, procedents dels ous.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Pla de l'Estany
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.