Torró de crema

Inici>Productes >Torró de crema

Torró de crema

És un torró molt popular que es consumeix sobretot pels volts de Nadal, elaborat de forma artesana i que trobrem arreu del territori. Explica la història que a mitjans del segle XIX una pastisser de Barcelona el va crear per accident mentre preparava torrons de massapà.

  • Torró de crema
  • Torró de crema
  • Torró de crema
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Perquè la seva elaboració sigui qualificada d'artesana, no hi han d'intervenir additius artificials, i han de fer-se servir les següents matèries primeres: ametlla en pols, sucre, rovell d'ou, llimona, taronja, beina de vainilla. D'aquesta manera, és un torró fet bàsicament de massapà i sucre, força consistent, amb un interior groguenc. S'acaba cremant el sucre de la part de sobre, que li dóna el seu gust i aspecte exterior característic, molt dolç i de textura compacta però tova. S'acostuma a prendre per postres durant les festes nadalenques.

Categoria: Xocolata i dolços.
Informació complementària:

Es distribueix àmpliament a pastisseries artesanes d'arreu de Catalunya durant les festes de Nadal, tot i que, cada cop més, és possible durant la resta de l'any.

Atributs i propietats nutricionals:

És un producte amb un elevat valor energètic, ja que els seus principals components són els hidrats de carboni i els greixos. Un altre aspecte a destacar són els greixos insaturats que proporcionen els fruits secs, fet que els fa beneficiosos per la salut cardiovascular. Tot i així, s'ha de consumir amb moderació.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.