Tomàquet del Benach

Inici>Productes >Tomàquet del Benach

Tomàquet del Benach

El tomàquet del Benach és una varietat conreada en alguns explotacions a les comarques tarragonines, apreciada sobretot pel seu aspecte atractiu i sabor intens.

  • Tomàquet del Benach
  • Tomàquet del Benach
1
2
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

De nom científic Lycopersicon esculentum Mill, aquest tomàquet neix de tomaqueres molt vigoroses, de fulles grans. Els fruits, de mida mitjana-gran un cop madurs, són d'un color vermell molt intens, sense taques ni solcs, amb una cicatriu irregular i una mica de protuberàncies concèntriques a la part del peduncle. La carn és ferma i consistent i el seu interior té poca polpa, fet que el fa molt adequat per menjar cru, en amanides o altres preparacions fredes.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Baix Camp
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
junjulagoset
Informació complementària:

Es comercialitza a mercats propers a la zona de producció.

Atributs i propietats nutricionals:

El principal component del tomàquet és l'aigua i, per tant, el seu valor energètic és molt baix. El contingut en sucres és lleugerament superior a la resta de verdures, la qual cosa fa que tingui un lleuger gust dolç. La seva importància recau en l'elevada aportació de vitamines, minerals i fibra. Té un elevat efecte antioxidant gràcies al seu contingut en vitamina E, vitamina C i carotens.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.