Tomàquet de Montserrat

Inici>Productes >Tomàquet de Montserrat

Tomàquet de Montserrat, tomàquet de rosa

El tomàquet Lycopersicon esculentum, també conegut amb el nom de tomàquet de rosa, és una varietat tradicional a les hortes vallesanes que ha estat objecte d'una recuperació en els darrers anys i que es cultiva en altres indrets del país.

  • Tomàquet de Montserrat
  • Tomàquet de Montserrat
  • Tomàquet de Montserrat
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El tomàquet de Montserrat és una hortalissa delicada i de baixa productivitat, de gran calibre, força buit per dintre, amb poca polpa i de color extern rosa, que presenta forma de carbassa, amb ondulacions arrodonides i suaus. Té un gust lleugerament dolcenc i refrescant. Com que té poca polpa és ideal per menjar cru, en amanides i altres plats freds.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
maijunjulagosetoct
Informació complementària:

Es comercialitza preferentment en fruiteries de la província de Girona i al Vallès, tot i que també es pot trobar en alguns establiments d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El principal component del tomàquet és l'aigua i, per tant, el seu valor energètic és molt baix. El contingut en sucres és lleugerament superior a la resta de verdures, la qual cosa fa que tingui un lleuger gust dolç. La seva importància recau en l'elevada aportació de vitamines, minerals i fibra. Té un elevat efecte antioxidant gràcies al seu contingut en vitamina E, vitamina C i carotens.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.