Tomàquet de la pera

Inici>Productes >Tomàquet de la pera

Tomàquet de la pera

Varietat de tomàquet molt apreciada crua en amanides per la seva dolçor, tradicional a les hortes empordaneses que s'ha recuperat en els darrers anys.

  • Tomàquet de la pera
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El tomàquet de la pera -Lycopersicon esculentum- és un tomàquet gran, poc àcid, amb forma esfèrica i aplanada, i amb protuberàncies a la superfície. A l'interior és compacte i sense llavors. Té un sabor marcadament dolcenc. És una varietat delicatada pel que fal al seu cultiu i necessita un tractament acurat i continu. La seva dolçor el fa ideal, quan és ben madur, per l'elaboració de salses i conserves, tot i que també es consumeix crua en amanides o a la brasa.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
junjulagoset
Informació complementària:

Es comercialitza al natural en fruiteries, preferentment a les comarques empordaneses.

Atributs i propietats nutricionals:

El principal component del tomàquet és l'aigua i, per tant, el seu valor energètic és molt baix. El contingut en sucres és lleugerament superior a la resta de verdures, la qual cosa fa que tingui un lleuger gust dolç. La seva importància recau en l'elevada aportació de vitamines, minerals i fibra. Té un elevat efecte antioxidant gràcies al seu contingut en vitamina E, vitamina C i carotens.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.