Taronja de Sóller

Inici>Productes >Taronja de Sóller

Taronja de Sóller

La varietat dolça de la taronja és originària de la Índia i fou introduïda pels portuguesos a Europa en el segle XVI. Els cronistes mallorquins de finals d'aquest segle ja parlen de conreus de taronja dolça a la Vall de Sóller.

  • Taronja de Sóller
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Sóller va ser la pionera dels cítrics de Balears. A la seva horta es conrearen les taronges que van conquerir els mercats d’ultramar, especialment de França. D’entre les varietats cultivades destaca la canoneta, de dimensions mitjanes, pell lleugerament rugosa, polpa amb alguns pinyols i molt sucosa. Té un sabor amb quelcom d’acides. Com que el seu rendiment és molt elevat, és molt apreciada per fer-ne suc, el qual és dens, gustós, dolç i amb un pic d’acidesa. Durant l’estiu és quan arriba al seu grau de maduració òptim.

Categoria: Fruita fresca.
Propi de: Sóller
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
junjul
Atributs i propietats nutricionals:

La taronja de Sóller és un aliment ric en aigua (70%), pobre en calories (30 Kcal/100 g), ric en fibra, en minerals (potassi, magnesi, calci, fòsfor) i vitamines (C, A, beta-carotens i àcid fòlic).

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Sóller
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.