Salsa romesco

Inici>Productes >Salsa romesco

Salsa romesco

Considerada una de les salses més definitòries de la cuina catalana, geogràficament va néixer al Camp de Tarragona i cronològicament, segons alguns estudis, a inicis del segle XVIII, un cop s'havien popularitzat alguns dels ingredients que inclou la recepta procedents d'Amèrica.

  • Salsa romesco
  • Salsa romesco
  • Salsa romesco
  • Salsa romesco
1
2
3
4
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És una salsa que admet moltes variacions de la mateixa recepta i, per tant, la seva consistència també és força variable i el color va de l'ataronjat al vermellós. Té un sabor intens, penetrant i refrescant. S'elabora treballant una barreja dels següents ingredients: pebrot vermell, oli d'oliva, tomàquet madur, all, vinagre, bitxo, sal, pa fregit i ametlles o avellanes picades. El romesco està associat als mesos freds sobretot i a molts plats, com les amanides, els peixos, els arrossos, entre altres.

Categoria: Salses i condiments.
Propi de: Garraf, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Tarragonès, Alt Penedès
Informació complementària:

Es comercialitza envasada en pots de vidre de diferents mides a botigues especialitzades d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

La salsa romesco conté una quantitat important de lípids, majoritàriament monoinsaturats, procedents de l'oli i dels fruits secs. Aquests ingredients també aporten vitamina E que, juntament amb la vitamina C i els carotens del tomàquet, li confereixen propietats antioxidants. A més, els diferents vegetals que la formen fan que sigui una bona font de fibra.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.