Rubiols

Inici>Productes >Rubiols

Rubiols

Són peces de pasta de farina fina pastada amb oli, saïm i ou. Tenen forma semicircular i duen diferents farciments.

  • Rubiols
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

A Mallorca, els rubiols són de pasta dolça i els farciments solen ser de cabell d'àngel, brossat, crema o confitura. A Menorca són salats i es solen farcir amb tonyina, espinacs, peix o carn.

És possible que l'origen sigui jueu, ja que a la cuina sefardita hi ha unes pastes anomenades borekas, que tenen la mateixa forma de mitja lluna i de les quals podrien haver derivat els rubiols i els cocarrois.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Mallorca, Menorca
Informació complementària:

A Mallorca i a Menorca tot i que és tradicional menjar-los per Pasqua els podem trobar durant tot l'any als forns i pastisseries.

Atributs i propietats nutricionals:

Els rubiols són un producte molt energètic, atès que el seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També són una bona font de proteïnes d'elevada qualitat i greixos. Dins d'una alimentació variada i equilibrada es poden consumir de tant en tant.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Mallorca, Menorca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.