Raor

Raor

El raor -Xyrichthys novacula- és un peix de carn blanca, delicada, exquisida i suau. La seva pesca és estacional.

  • Raor
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

El raor viu a fons arenosos d'entre 2 i 50 m de fondària. Els mascles tenen una tonalitat verd clar i les femelles i els exemplars juvenils tenen una coloració general més rosada. El cos i el cap són alts i estan molt comprimits lateralment. La boca està armada amb fortes dents de les quals les dues davanteres estan molt desenvolupades i surten defora. Els majors exemplars poden arribar als 25 cm de talla.

Es consumeix sense escatar, enfarinat i fregit.

Categoria: Peix i marisc.
Propi de: Mallorca
Informació complementària:

És un peix que es cotitza molt al mercat. L'increment de les captures produïdes tant del sector professional com del de pesca recreativa ha fet necessària la declaració d'un període de veda i la limitació de captures.

Atributs i propietats nutricionals:

El raor, com a la majoria del peix blanc, és constituït per un 80% d'aigua i aporta poques calories (80kcal/100g). És ric en proteïnes (aproximadament un 18%)d'alt valor biològic i fàcilment diferibles, per mor de la tendra vaina conjuntiva que embolcalla els seus músculs, la seva carn. Presenta un baix contingut en greixos (1.5%) que són cardiosaludables (àcids grassos insatrats i omega-3). Aporta fòsfor, iode, calci, magnesi, potassi, seleni i vitamines del grup B.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Mallorca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.