Porc amb Marca Q

Inici>Productes >Porc amb Marca Q

Porc amb Marca Q

El porc és un animal de consum tradicional a Catalunya, antigament present a totes les cases de pagès catalanes i a totes les celebracions i taules des de fa segles. El seguiment de les condicions de cria (producció de cicle tancat, fòrmules de pinso controlades) i el sacrifici d'aquests porcs garanteix la qualitat de la seva carn.

  • Porc amb Marca Q
1
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Marca Q
    • Marca Q

S'inclouen en aquesta certificació les races de porc duroc, large white, landrace, blanc belga, pietrain i hamshire. El percentatge total d'intervenció de les races blanc belga i pietrain en la formació del producte final ha de ser inferior al 30%. L'edat de sacrifici dels porcs ha de ser com a mínim de 150 dies i el pes mínim de 110 kg. La carn que procedeix d'aquests animals presenta un color rosat, amb greix de color blanc cremós, i ha de ser consistent i de textura suau.

Categoria: Carn.
Propi de: Salt, Osona
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La carn de porc amb Marca Q es comercialitza fresca a carnisseries de Catalunya. Es pot trobar en peça sencera i també filetejada i envasada; en ambdós casos, convenientment identificada.

Atributs i propietats nutricionals:

Com la resta de carns, el porc és un aliment ric en proteïnes d'elevat valor biològic, amb un elevat contingut de ferro fàcilment absorbible i una aportació considerable de vitamina B12. El greix és el component més variable en funció de la raça, l'edat, l'alimentació de l'animal o la part de la canal que es consumeix. Però cal dir que la carn de porc conté una proporció d'àcids grassos monoinsaturats molt superior a la resta de carns. Pel que fa a vitamines, conté una quantitat molt més elevada de vitamina B1 que altres carns.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.