Poma de Lleida

Inici>Productes >Poma de Lleida

Poma de Lleida, mansanes

Beneficiada per les peculiaritats orogràfiques i d'insolació de l'horta de Lleida, la producció d'aquesta fruita dolça en aquestes comarques s'orienta cada cop més cap al cultiu de qualitat, la qual cosa aporta prestigi a les seves pomes.

  • Poma de Lleida
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

A Lleida es cultiven força varietats de poma. Les més destacades són la golden, la gala, la fuji, la granny smith o la reineta. Es treballa amb unes rigoroses condicions de cultiu i selecció que fan que gran part de la producció correspongui a les categories Extra i I, amb calibres grossos, maduresa en la recol·lecció, i tècniques de conservació no agressives pel producte. Una quantitat important dels productors de la zona s'han adaptat a les tècniques de producció integrada, certificades pel Consell Català de la Producció Integrada.

Categoria: Fruita fresca.
Propi de: Garrigues, Noguera, Pla d'Urgell, Segrià, Urgell
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
agosetoct
Informació complementària:

Es distribueix tant al mercat interior com a l'exportació i és fàcil de trobar a fruiteries d'arreu del territori. Han de dur una etiqueta que en garanteixi l'origen geogràfic.

Atributs i propietats nutricionals:

En la seva composició no hi ha elements que destaquin especialment i, com la resta de fruites, principalment és aigua, fibra, petites quantitats de sucre i bona font d'antioxidants i minerals. Però el valor d'aquesta fruita són les propietats curatives en cas de trastorns gastrointestinals, ja que pot actuar com a astringent o laxant segons com es consumeixi. Les seves propietats antioxidants es deuen als polifenols (quercetina)  que es troben en abundància a la pell, components que actuen beneficiosament sobre els radicals lliures que són els responsables de l'oxidació del nostre organisme. Així doncs, és un bon aliment per aquells que pateixen nivells elevats de colesterol en sang. A més, com diuen els anglesos, "an apple a day, keep the doctor away" (una poma cada dia, manté el metge allunyat).

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.