Pollastre de l'Empordà

Inici>Productes >Pollastre de l'Empordà

Pollastre de l'Empordà

A començaments del segle XX es coneixien dues varietats de la raça empordanesa de pollastre, la blanca i la rossa , i després de passar un període en el qual la seva supervivència estava amenaçada, es va recuperar a partir dels anys 1980.

  • Pollastre de l'Empordà
1
Autor: Francesc Guillamet
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El pollastre de l'Empordà es cria extensivament, en corrals amplis, i ofereix una carn d'alta qualitat. La raça empordanesa té quatre varietats: blanca, rossa, vermella i blanc-i-rossa. D'elles, la vermella és la que es destina a la producció de carn. Els pollastres se sacrifiquen a les 15 setmanes de vida, quan assoleixen un pes aproximat de 3kg.

Categoria: Aviram i ous.
Propi de: Alt Empordà
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza a les botigues d'aviram de la zona, així com directament a les explotacions que en crien.

Atributs i propietats nutricionals:

El pollastre és una carn blanca, amb poc greix i fàcil de digerir. Una característica que cal tenir en compte és que aquest greix es localitza sota la pell i, per tant, es pot eliminar fàcilment. Pel que fa a vitamines, destaca el seu contingut en àcid fòlic, que té un paper important en la formació dels glòbuls vermells, i la vitamina B3, fonamental per aprofitar l'energia dels aliments. A més, conté potassi, que contribueix al manteniment de l'equilibri dels líquids corporals, i fòsfor, necessari per totes les reaccions químiques del cos.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.