Plomes d'àngel

Inici>Productes >Plomes d'àngel

Plomes d'àngel

Les plomes d'àngel són un producte creat durant la dècada de 1960 a Guissona que deuen el nom a la seva fragilitat i delicadesa.

  • Plomes d'àngel
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Són una mena de pasta seca d'elaboració artesana que presenta una forma irregular i un color torrat clar. Tot i ser de consistència forta, es desfan a la boca tot desprenent una aroma marcada per la vainilla i l'ametlla. S'elaboren amb ametlles, sucre, clara d'ou i vainilla sota una procediment laboriós i delicat. Si es conserven en un lloc fresc i sec, ben aïllades de la humitat, poden arribar a conservar-se fins a tres mesos. S'acostumen a prendre per postres o amb el cafè, així com entre hores.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Guissona
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen en bosses de 300 grams aproximadament en pastisseries de Guissona, però també en algunes d'altres pobles de la Segarra.

Atributs i propietats nutricionals:

La seva base són els fruits secs i, per tant, són una bona font de greixos cardiosaludables. És alhora molt energètic, ja que la resta d'ingredients són el sucre, la farina i els ous. Dins d'una alimentació equilibrada i variada, es poden consumir de forma moderada. És una bona opció per esportistes per a recuperar l'energia perduda en grans esforços.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Segarra
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.