Periquillos

Inici>Productes >Periquillos

Periquillos, orelles, testets

Els periquillos són una pasta dolça molt tradicional al Montsià, que avui dia es pot trobar a les pastisseries d'Ulldecona.

  • Periquillos
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És una pasta prima, aplanada i lleugerament cargolada per les puntes. La superfície és blanquinosa i la consistència, tova. S'elaboren amb ou, sucre, farina i matafaluga. Cal batre els ingredients i dipositar la pasta en unes llaunes enfarinades, donant-li la forma d'un rombe. A continuació es posen al forn de llenya. En treure'ls del forn es genera una capa de sucre sobre la pasta que al cap de dos o tres dies li dóna la característica coloració blanquinosa. En tractar-se d'una pasta seca, el temps de conservació dels periquillos és llarga.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Ulldecona
Informació complementària:

Es comercialitza durant tot l'any a pastisseries i forns d'Ulldecona

Atributs i propietats nutricionals:

És un producte amb un elevat valor energètic. El seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També és una bona font de proteïnes d'elevada qualitat. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot consumir ocasionalment.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Montsià
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.