Pera de Puigcerdà

Inici>Productes >Pera de Puigcerdà

Pera de Puigcerdà

Les peres són una fruita dolça molt lligades a Puigcerdà i ja a l'Edat Mitjana eren un producte de qualitat distintiu de la vila. Després de força anys en regressió, ja que gairebé només es conreava per l'autoconsum, el seu consum ha tornat a agafar embranzida. Les sobtades variacions tèrmiques de la zona afavoreixen la qualitat gustativa de d'aquestes peres.

  • Pera de Puigcerdà
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La varietat de pera que es conrea a Puigcerdà és la Doyenné de Comice, una pera de polpa fina, sucosa i  dolça, qualitats gustatives conferides pel clima de la zona, d'elevats contrastos entre el dia i la nit. És una varietat de fruit gros, i l’epidermis és fina, de color verd-clar amb coloració vermella per insolació. Malgrat la gran qualitat de la pera de Puigcerdà, el seu cultiu es troba actualment en recessió i ja només hi ha una família de Puigcerdà que comercialitza aquesta fruita. Una recepta molt tradicional de la comarca lligada a aquest producte és l'ànec amb peres, tot i que també es consumeix fresca per postres o en tota mena de preparacions dolces.

Categoria: Fruita fresca.
Propi de: Puigcerdà
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
octnov
Informació complementària:

Gran part de la producció es distribueix a les fruiteries de Puigcerdà i la resta es distribueixen en botigues i mercats de tota Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Saborosa i refrescant, destaca per la seva aportació d'aigua, fibra i potassi. Conté vitamines del grup B en petites quantitats. És suaument astringent per la seva composició de tanins (substància astringent present en molts teixits vegetals), els quals tenen també un efecte antiinflamatori,  de manera que resulta beneficiosa, si la prenem cuita, en cas de diarrea i altres trastorns digestius com la gastritis i les úlceres. Pel seu efecte diürètic també és beneficiosa en cas de retenció de líquids. A més, gràcies al seu baix contingut en hidrats de carboni (sucres), són molt recomanables pels qui pateixen diabetis.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.