Patata IGP de Prades

Inici>Productes >Patata IGP de Prades

Patata IGP de Prades, trumfes de Prades

Les condicions climatològiques, del sòl i de l'altitud dels conreus, a més de 1000 m.s.n.m, al peu de la serralada de Prades, a la comarca del Baix Camp, així com la llarga tradició en el cultiu d'aquest tubercle, la importància de la qual data del segle XIX, confereixen característiques pròpies a la patata de Prades.

  • Patata IGP de Prades
  • Patata IGP de Prades
1
2
Distintiu:
    • IGP Patata de Prades
    • IGP Patata de Prades
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra
Les patates emparades per aquesta Indicació Geogràfica Protegida, són de l'espècie Solanum tubesorum, varietat Kennebec, amb un calibre comprès entre 40 i 80 mm. Aquestes patates presenten una pell molt llisa, dura i consistent. La carn és blanquinosa, d'una textura consistent i farinosa, de sabor dolç i persistent i un aroma que recorda al de les castanyes. El cicle vegetatiu llarg de la patata de Prades fa que només permeti una collita anual, per tal d'assegurar-ne una major qualitat i consistència. La patata de Prades és adequada per tota mena de preparacions culinàries i la seva gran consistència la fan molt adient per guisats.
Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Arbolí, Capafonts, La Febró, Prades
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
setoctnovdes
Informació complementària:

Les Patates de Prades es comercialitzen condicionades en bosses de paper transpirable de 2 i 5 kg de capacitat. A l'etiqueta figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, la llegenda 'Patates de Prades. Indicació Geogràfica Protegida', el logotip d'aquesta indicació geogràfica i el logotip comunitari d'indicacions geogràfiques. Es comercialitza a fruiteries d'arreu del país.

Atributs i propietats nutricionals:

És el tubercle per excel•lència, ja que és el més cultivat i consumit arreu del món. La patata ens aporta majoritàriament aigua, hidrats de carboni en forma de midó, pocs greixos i poca proteïna, però d'alta qualitat. També conté potassi, vitamina C i niacina, però després de la cocció moltes d'aquestes vitamines es perden. Ha de ser uns dels aliments bàsics en la nostra alimentació. Bullida, fregida, al caliu, feta puré...Combinada amb peix, verdures, carn, ous, bolets, etc. és un dels aliments amb més opcions culinàries.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.