Panadons

Inici>Productes >Panadons

Panadons, panades

Si bé en un inici només es feien per Setmana Santa com un recurs substitutiu de la carn, els panadons es poden menjar actualment a qualsevol època de l'any en moltes poblacions de Lleida.

  • Panadons
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

A partir d'una massa de farina, aigua, llard, llet i oli, deixada reposar, es fa una mena d'embolcall que es forneja un cop farcit de diversos ingredients, al gust de l'elaborador (carabassa, poma, pèsols escaldats...), tot i que el més tradicional i popular és el farciment d'espinacs, panses i pinyons. Hi ha qui hi posa també un rajolí d'oli o d'anís en funció d'aquest farciment i sol pendre forma de cresta gran o triangular, entre altres formes. Darrerament, amb la diversificació dels ingredients del farciment, també se n'han començat a elaborar de dolços, com els de crema, tot i que els més coneguts són els salats. Es mengen en qualsevol dels àpats del dia, tant freds com calents.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Garrigues, Noguera, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià, Urgell
Informació complementària:

Es troben habitualment als forns de les comarques de Lleida.

Atributs i propietats nutricionals:

La massa dels panadons conté bàsicament hidrats de carboni complexos. També conté una petita quantitat de proteïnes i greixos. Segons el farcit, pot variar els seu valor nutricional. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot incloure esporàdicament.

Comentaris rebuts (1)
  • JPJ
  • 17/11/2015 a les 11:49 am (Europe/Berlin +01:00)
  • "També se\'n fa al Pallars Jussà!"
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.