Pa de pessic

Inici>Productes >Pa de pessic

Pa de pessic

És una especialitat dolça molt estesa per tot el territori, probablement originada a les pastisseries més que no pas a l'àmbit domèstic, i que des de fa més d'un segle s'identifica amb diverses poblacions que la tenen com una de les seves postres típiques.

  • Pa de pessic
  • Pa de pessic
  • Pa de pessic
  • Pa de pessic
1
2
3
4
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un bescuit de formes variades (quadrat, ovalat o rodó) i de molla molt esponjosa, lleugerament fornejat i de textura flonja. De sabor no gaire dolç, admet diverses variacions en la seva fórmula. La recepta base inclou farina, ous i sucre, i són els aromatitzants naturals els que marquen les diferències aromàtiques. També s'hi sol tirar per sobre una mica de sucre llustre. Se sol menjar per esmorzar o berenar, així com de base d'alguns pastissos.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es ven a moltes pastisseries i fleques d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

És un producte amb un elevat valor energètic. El seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També és una bona font de greixos i proteïnes d'elevada qualitat. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot consumir ocasionalment.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.