Pa de fetge

Inici>Productes >Pa de fetge

Pa de fetge, coca de fetge, formatge de fetge

El pa de fetge és una modalitat dels patés de campanya francesos que ha arribat adaptada a la comarca de la Cerdanya i s'ha estès per la resta de comarques del Pirineu.

  • Pa de fetge
  • Pa de fetge
  • Pa de fetge
  • Pa de fetge
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un producte elaborat amb fetge de porc i cansalada viada. També duu cotnes, ous, sal, pebre, all, julivert i, en alguns casos, llet. Es bull el fetge i es trinxa, juntament amb el greix i la carn. S'hi afegeix la resta d'ingredients fins a formar una pasta homogènia que es posa en motlles, pots de vidre o en la mantellina del fetge. Es sol menjar damunt d'una llesca de pa, però també pot ser un segon plat, acompanyat d'algun guarniment.

Categoria: Embotits.
Propi de: Berguedà, Cerdanya, Ripollès, Alt Urgell, Alta Ribagorça
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es troba en algunes xarcuteries pirinenques.

Atributs i propietats nutricionals:

És un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol, però alhora ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir el fetge del porc, es converteix també en una excel•lent font de vitamina A i D. També té un contingut important de ferro. Dins sempre d'una alimentació variada i equilibrada, el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.