Oliva arbequina

Inici>Productes >Oliva arbequina

Oliva arbequina

L'oliva arbequina és una de les varietats d'oliva més emprades i més consumides per a taula a Catalunya. El seu nom fa referència a la vila d'Arbeca, a les Garrigues, on va ser introduïda al segle XVII procedent de Palestina.

L'oliva arbequina, petita i coneguda pel seu consum a taula, destaca per aroma i sabor, ja que està condimentada amb sal i herbes aromàtiques. És una varietat molt productiva i fàcilment adaptable a climes i sòls diferents. A Catalunya hi ha diferents empreses que comercialitzen aquest tipus d'olives.

Categoria: Oli, olives i derivats.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza en pots de vidre de diferents mides, depenent de l'elaborador.

Atributs i propietats nutricionals:

De totes les varietats d'oliva pertany a les més petites i exquisides i se'n fa un oli d'oliva molt sa i refinat. Es tracta d'una fruita grassa, la seva aportació calòrica és elevada però és rica en greixos insaturats i això la fa especialment saludable per als que pateixen malalties cardiovasculars. Pràcticament no aporten carbohidrats ni proteïnes però si hi destaca la seva aportació en sodi ja que és l' ingredient bàsic de la salmorra, on es conserven. Aquest mineral contribueix a mantenir l'equilibri de l'aigua que roman a les cèl·lules del nostre organisme,no obstant l'hauran de tenir en compte els qui segueixen una dieta controlada en aquest mineral per hipertensió, insuficiència cardíaca o retenció de líquids. Quant a vitamines, aporta principalment carotens i algunes vitamines del grup B però en poca quantitat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.