Oli DOP Siurana

Inici>Productes >Oli DOP Siurana

Oli DOP Siurana

La Denominació d'Origen Protegida Siurana és el resultat d'una producció oliera mil·lenària al Camp de Tarragona i d'una llarga trajectòria en el desenvolupament de Reus com un dels principals centres oliers de Catalunya.

 • Oli DOP Siurana
 • Oli DOP Siurana
 • Oli DOP Siurana
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • DOP Siurana
  • DOP Siurana
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

La zona de producció és a dues regions diferenciades: una interior, situada en les serres del Montsant i de Llena, i l'altra a l'est de l'anterior, que coincideix amb la zona del Camp de Tarragona. Les varietats admeses en la DOP són l'arbequina, la rojal i la morruda. D'aquestes tres, l'arbequina és considerada la principal ja que un 90% de les olives de què s'extrau l'oli han de ser d'aquesta varietat.

Segons l'època de recol·lecció de les olives es poden distingir dos tipus d'oli: afruitat, que prové d'una recol·lecció primerenca, de color verd, amb bastant cos i lleugerament amargant; i dolç, que prové d'una recol·lecció més tardana, és de color groc i més fluid. L'oli d'oliva emparat amb la denominació d'origen Siurana protegeix solament els olis d'oliva verges de qualitat extra que tinguin una acidesa inferior al 0,5% i un índex de peròxids màxim del 15%.

Categoria: Oli, olives i derivats.
Propi de: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre, Tarragonès
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza envasat en diferents mides i es distribueix arreu de Catalunya. En l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom Denominació d'Origen Protegida Siurana, el logotip de la denominació i el símbol comunitari.

Atributs i propietats nutricionals:

L'oli d'oliva és un greix líquid a temperatura ambient, el 99.9% de la seva composició són lípids. Per tant, és un dels aliments més energètics que tenim a la nostra taula diàriament. Però l'oli d'oliva es considera un aliment cardiosaludable ja que en la seva composició els àcids grassos predominats són els monoinsaturats, que tenen la característica d'augmentar el colesterol HDL, el bo. També, reforcen aquesta qualitat el seu contingut en fitoesterols, substàncies similars al colesterol que n'interfereixen l'absorció. A més, el seu contingut en vitamina E i compostos fenòlics, el doten de propietats antioxidants. Per tant, l'oli d'oliva verge ha de formar part sense cap dubte de la nostra alimentació diària, principalment en cru, ja sigui per amanir un enciam, per fer un bon pa amb tomàquet o per fer afegir-n'hi  un raig sobre un tall de peix a la brasa.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.