Oli DOP Les Garrigues

Inici>Productes >Oli DOP Les Garrigues

Oli DOP Les Garrigues

Les Garrigues és una de les comarques amb més tradició i excel·lència en l'elaboració i comercialització d'olis a Catalunya, i és la Denominació d'Origen d'oli més antiga reconeguda al territori espanyol (1975), certificada l'any 1996 per la UE com a DOP. Aquest oli es produeix a les comarques de Les Garrigues, Sud del Segrià i Sud de l'Urgell.

 • Oli DOP Les Garrigues
 • Oli DOP Les Garrigues
1
2
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra
  • DOP Les Garrigues
  • DOP Les Garrigues

Els olis amb aquest distintiu de qualitat són verge extra obtinguts a partir de la varietat arbequina (la principal amb més d‘un 90 %) i la verdiell. Les bones pràctiques de conreu, les condicions climàtiques de la zona, les olives collides directament de l’arbre i una acurada elaboració en fred a les Cooperatives i almàsseres són la principal garantia per a l’obtenció d’un oli de qualitat superior, 100 % natural. En resulta un deliciós suc afruitat d’oliva fresca, dens, gustós, amb aromes que recorden principalment a l’herba i a la fulla, al tomàquet i a l’ametlla verda. Quan l’oliva és més verda el seu sabor es manifesta més intens en els atributs amarg i picant, pels amants de l’oli verd; quan l’oliva és més madura, notarem aquest atributs de forma més suau predominant el gust més dolcenc.

Categoria: Oli, olives i derivats.
Propi de: Garrigues, Segrià, Urgell
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

L’oli certificat amb DOP Les Garrigues s’envasa a les pròpies Cooperatives Inscrites, després de superar tots els controls de qualitat del Consell Regulador. Als envasos ha de figurar l’etiqueta numerada de certificació amb el nom Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, el logotip de la DOP i el símbol comunitari. Es comercialitza a mercat interior i exterior; el trobareu principalment a origen, a les Cooperatives Inscrites (que també ofereixen servei a domicili), en botigues d’arreu de Catalunya i també podeu adquirir-lo trucant a la DOP Les Garrigues.

Atributs i propietats nutricionals:

L'oli d'oliva és un greix líquid a temperatura ambient, el 99.9% de la seva composició són lípids. Per tant, és un dels aliments més energètics que tenim a la nostra taula diàriament. Però l'oli d'oliva es considera un aliment cardiosaludable ja que en la seva composició els àcids grassos predominats són els monoinsaturats, que tenen la característica d'augmentar el colesterol HDL, el bo. També, reforcen aquesta qualitat el seu contingut en fitoesterols, substàncies similars al colesterol que n'interfereixen l'absorció. A més, el seu contingut en vitamina E i compostos fenòlics, el doten de propietats antioxidants. Per tant, l'oli d'oliva verge ha de formar part sense cap dubte de la nostra alimentació diària, principalment en cru, ja sigui per amanir un enciam, per fer un bon pa amb tomàquet o per fer afegir-n'hi  un raig sobre un tall de peix a la brasa.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.