Oli DOP Empordà

Inici>Productes >Oli DOP Empordà

Oli DOP Empordà

L'oli de l'Empordà és un oli de qualitat basat en varietats autòctones de la zona, com l'argudell, la corivell o la verdal, i les arbequines. La seva distinció com a Denominació d'Origen Protegida (DOP) es troba actualment en fase de reconeixement comunitari.

 • Oli DOP Empordà
1
Distintiu:
  • DOP Oli de l'Empordà
  • DOP Oli de l'Empordà
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

L'Empordà és una zona amb una llarga tradició d'elaboració d'oli, on la presència de la tramuntana obliga a realitzar la recollida de forma artesanal, quan les olives encara són una mica verdes. Els municipis que composen la zona de demarcació geogràfica de la DOP són dins de les comarques de l'Alt Empordà i del Baix Empordà, així com alguns municipis colindants de les comarques del Gironès (Viladesens, Sant Jordi Desvalls, Flaçà, Madremanya i Llagostera) i el Pla de l'Estany (Crespià, Esponellà i Vilademuls).

L'oli que en resulta és afruitat, aromàtic i amb tendència a endolcir-se amb la maduració, amb un punt de picant al final del paladar. Els olis vergers, força clars després del filtratge, presenten una acidesa màxima de 0,8º.

Categoria: Oli, olives i derivats.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La producció i comercialització d'aquest oli resta en mans de trulls ubicats a l'Alt i el Baix Empordà, i es pot trobar en botigues especialitzades arreu de Catalunya, etiquetat amb el logotip del Consell Regulador sota la distinció "DOP Oli de l'Empordà". .

Atributs i propietats nutricionals:

L'oli d'oliva és un greix líquid a temperatura ambient, el 99.9% de la seva composició són lípids. Per tant, és un dels aliments més energètics que tenim a la nostra taula diàriament. Però l'oli d'oliva es considera un aliment cardiosaludable ja que en la seva composició els àcids grassos predominats són els monoinsaturats, que tenen la característica d'augmentar el colesterol HDL, el bo. També, reforcen aquesta qualitat el seu contingut en fitoesterols, substàncies similars al colesterol que n'interfereixen l'absorció. A més, el seu contingut en vitamina E i compostos fenòlics, el doten de propietats antioxidants. Per tant, l'oli d'oliva verge ha de formar part sense cap dubte de la nostra alimentació diària, principalment en cru, ja sigui per amanir un enciam, per fer un bon pa amb tomàquet o per fer afegir-n'hi  un raig sobre un tall de peix a la brasa.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.