Nap negre de muntanya

Inici>Productes >Nap negre de muntanya

Nap negre de muntanya

Originàriament era un producte conreat a les cases de pagès com a recurs de subsistència, que solia acabar en alguna escudella. Avui en dia, és un producte de prestigi, apreciat pel seu sabor delicat.

  • Nap negre de muntanya
  • Nap negre de muntanya
  • Nap negre de muntanya
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El nap negre és un tubercle de la familia de les Crucíferes, de pell negra i carn blanquinosa. És llarg i prim, d'una longitud d'uns 20 cm. Està ben adaptat al clima fred i a la sequera, així que no cal regar-lo. És més fi i saborós que les altres varietats de naps. Té múltiples aplicacions culinàries: es consumeix bullit, amanit, confitat, en gruisats amb peus de porc o costella...

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Pla de l'Estany
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmardes
Informació complementària:

Es pot trobar a les fruiteries de la zona, en temporada.

Atributs i propietats nutricionals:

El nap és una hortalissa que, com la resta, aporta poca energia, ja que el seu principal component, més del 90%, és l'aigua i aporta només al voltant d'un 5% d'hidrats de carboni.  És un aliment ric en fibra i, per tant, regula el trànsit intestinal. Aporta també una gran varietat de vitamines i minerals, tot i que el seu contingut no és dels més elevats, com la vitamina C i l'àcid fòlic, o el potassi i el fòsfor  Aquests nutrients són completament necessaris per un bon creixement i desenvolupament físic i psíquic.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.