Nap de Talltendre

Inici>Productes >Nap de Talltendre

Nap de Talltendre

És un conreu d'hivern, molt resistent a les temperatures extremes, característic d'algunes poblacions de la Cerdanya.

  • Nap de Talltendre
  • Nap de Talltendre
1
2
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És una planta de la família de les crucíferes, d’arrel carnosa i flors grogues. L’arrel del nap de talltendre, la part comestible, presenta una polpa de coloració blanquinosa, mentre que la pell és de color marró fosc. La composició del sòl calcari dóna un gust peculiar a aquest naps, que destaquen per la seva finor i intensitat. Malgrat que tots reben la denominació de nap de talltendre, s'acostumen a preferir aquells que han estat conreats en secà.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Cerdanya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmardes
Informació complementària:

Es comercialitza, en temporada, a parades de mercats i botigues de la Cerdanya.

Atributs i propietats nutricionals:

El nap és una hortalissa que, com la resta, aporta poca energia, ja que el seu principal component, més del 90%, és l'aigua i aporta només al voltant d'un 5% d'hidrats de carboni.  És un aliment ric en fibra i, per tant, regula el trànsit intestinal. Aporta també una gran varietat de vitamines i minerals, tot i que el seu contingut no és dels més elevats, com la vitamina C i l'àcid fòlic, o el potassi i el fòsfor  Aquests nutrients són completament necessaris per un bon creixement i desenvolupament físic i psíquic.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.