Mostillo de mel

Inici>Productes >Mostillo de mel

Mostillo de mel

Especialitat dolça típica de les comarques pirinenques i que es feia per aprofitar les restes de la producció de mel fixades a les bresques.

  • Mostillo de mel
  • Mostillo de mel
1
2
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

L'elaboració del mostillo de mel s'ha simplificat i ja no es fan servir les restes de les bresques sinó mel o melosa.  La mel es barreja amb aigua i es fa bullir una estona, sense deixar de remenar. Uns minuts abans d'acabar la cocció, quan la mescla pren una textura cremosa, s'hi afegeixen les nous i la farina. Fnalment es deixa refredar en motllos. En resulta un dolç de textura pastosa i forta que s'acostuma a prendre per postres, tallat a tires. En ser un aliment calòric i que es desfà amb la calor, s'acostuma a consumir durant els mesos freds.

Categoria: Xocolata i dolços.
Propi de: Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà
Informació complementària:

Es ven a algunes pastisseries de les comarques pirenaiques i sobretot es troba als restaurants de la zona.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un producte molt energètic. El seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. La mel és una bona font de potassi, important per una bona transmissió de l'impuls nerviós. A més, les nous, com la resta de fruits secs, són una bona font de greixos insaturats, que ajuden a controlar els nivells de colesterol. Dins d'una alimentació variada i equilibrada es pot incloure de tant en tant.

Comentaris rebuts (1)
  • xavi
  • 28/05/2012 a les 23:24 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "fet amb un bon tros de bresca natural, el mostillo pot tenir (a més de les propietats de la mel, per bé que disminuïdes per l\'ebullició) les propietats i els matisos de gust del pol·len que les abelles hi emmagatzemen, així com les propietats del pròpolis amb que desinfecten cada racó de cel·la abans d\'omplir-la i tancar-la. Si coneixeu un melaire productor, demaneu per favor si us deixaria triar la bresca: us pot ajudar a identificar les parts que tenen pol·len, que faran aquest mostillo insuperable. La cera es va separant durant l\'ebullició i en colar la infusió.
    Humilment dic, mostillo terapèutic. "
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà
Productors
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.