Generalitat de Catalunya.
Avís legal |Afegir a favorits | Recomanar a un amic





Es tracta d'un vi elaborat a partir d'una varietat de raïm autòctona anomenada Moscatell d'Alexandria o Moscatell romà. Presenta reflexos daurats, i té aromes primàries amb referències florals a pètals de rosa i un persistent postgust. Aquest moscatell s'elabora a partir del most del raïm, al qual s'afegeix una petita quantitat d'alcohol de vi per tal d'evitar-ne la fermentació. S'acostuma a consumir per postres, acompanyat de fruita seca, formatge o pastes, així com afegint-lo en algunes preparacions culinàries.
gen | feb | mar | abr | mai | jun | jul | ago | set | oct | nov | des |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Es ven embotellat en cellers de la població i en altres de les comarques tarragonines.
El vi dolç és una varietat de vi, amb un major concentració de sucres. Existeixen diversos tipus de vi dolç com el moscatell elaborat amb raïm moscatell, la ratafia a partir de la maceració de nous verdes o la mistela s'obté per afegir alcohol al vi most. Tot i això, el vi dolç continua sent un vi, i per tant aquest tipus conserva les mateixes propietats que el vi. Una característica del vi és l'elevada concentració antioxidants en forma de polifenols. També, hem de pensar que el vi dolç és una beguda alcohòlica, i que el seu consum és limitat i exclòs en determinades persones.