Mona de Pasqua

Inici>Productes >Mona de Pasqua

Mona de Pasqua

Aquesta elaboració -que ja es va documentar amb el nom de mona al segle XV- era un pastís pastat tradicionalment a casa, que festejava l’alegria pasqual. El costum era que els padrins obsequiessin els fillols i filloles amb un pastís que duia tants ous de gallina com els de l’edat de l’infant, el regal es repetia cada dilluns de Pasqua fins que feia la Comunió.

  • Mona de Pasqua
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

A partir del 1939, amb la introducció de les figures de xocolata, s’estableix la fòrmula actual de les mones: una base de pa de pessic, amb diferents farcits i, al damunt, un ou o una figura de xocolata que pot ser més o menys elaborada en funció del talent artístic del pastisser. En les mones artesanes es fan servir només ingredients naturals. Aquesta preparació s'ha distanciat molt de les mones de pasqua tradicionals, una mena de tortell de pasta de brioix guarnit amb ous durs.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es troben en temps de Pasqua en gairebé totes les pastisseries del país durant el període de Setmana Santa, per tal de menjar-les el Diumenge de Resurrecció o el Dilluns de Pasqua.

Atributs i propietats nutricionals:

És un aliment molt complet, doncs conté hidrats de carboni complexes i senzills, greixos i proteïnes d'alta qualitat. Al ser un tipus de producte que no es consumeix habitualment, una ració adient seria un tall equivalent a 3 dits d'ample.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.