Melmelada

Inici>Productes >Melmelada

Melmelada

Les melmelades i confitures són una conserva que ens permet gaudir de les fruites de temporada durant tot l’any. A Catalunya hi ha nombroses empreses que elaboren melmelades i confitures de gran qualitat usant fruites i hortalisses de l’entorn i respectant els processos.

  • Melmelada
  • Melmelada
  • Melmelada
  • Melmelada
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat

La melmelada és el producte preparat per cocció de fruites senceres, a trossos o triturades, a les quals s'afegeix sucre fins a aconseguir un producte de consistència semilíquida. La quantitat de fruita utilitzada en aquesta elaboració no pot ser en cap cas menor al 30% del pes del producte acabat. El contingut en sucres ha de ser igual o superior al 40%. Per què pugui ser considerada melmelada extra, la quantitat de fruita utilitzada ha de ser igual o superior al 50% del pes.

La melmelada és un producte que permet diferents usos a part del tradicional acompanyant esmorzars i berenars. Té múltiples usos en rebosteria (farcits, cobertures, salses) i també és cada cop més habitual trobar-la en plats de cuina formant part de salses o com acompanyament d’algunes carns o formatges.

Categoria: Xocolata i dolços.
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Les melmelades es comercialitzen envasades en pots de vidre amb tap esmaltat. A l’etiqueta hi ha de constar una llista dels ingredients, així com el contingut total de sucre (en grams) i la quantitat de fruita (en grams) per 100g de producte acabat.

Atributs i propietats nutricionals:

La melmelada és un producte amb un valor energètic bastant elevat, ja que el seu component principal és el sucre. Tot i això, degut a la quantitat en que es consumeix és un producte que es pot incloure de forma habitual a la dieta. Degut al procés de cocció es perden una gran quantitat de les vitamines que té la fruita, tot i que se'n conserva la fibra.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.