Melindro

Inici>Productes >Melindro

Melindro

Especialitat dolça de bescuit molt popular, descrita des del segle XIX, que sol ser l'acompanyament preferit per sucar a la xocolata desfeta.

  • Melindro
  • Melindro
  • Melindro
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Té forma allargada i arrodonida als extrems, d'uns 15 cm de llarg i pla per la base. S'elabora fornejant lleugerament una massa feta de farina tova, rovells, ou, pell de llimona, sucre i sal, que s'estén amb una mànega pastissera i, un cop fornejats, s'hi espolsa sucre llustre per damunt.

Són de textura flonja i de gust suau i fi, marcat per l'aroma de l'ou. S'acostumen a consumir per esmorzar o per berenar, sucats amb llet, cafè o xocolata.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es distribueix en capses o individualment a pastisseries d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El melindro és un producte molt complet. És un aliment bastant energètic  que conté una quantitat important d'hidrats de carboni, tant senzill com complexes i per tant interessant prendre com a part de l'esmorzar o  després de realitzar activitat física.  A més, conté ou  que aporta proteïnes d'elevada qualitat i greix. Dins d'una alimentació equilibrada i variada, es pot consumir de tant en tant com a part de l'esmorzar o el berenar.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.