Mel d'm'

Inici>Productes >Mel d'm'

Mel d'm'

La Mel de Menorca està emparada sota la marca de garantia Mel d'm', propietat del Consell Insular de Menorca.

  • Mel d'm'
1
Distintiu:
    • Mel d'm'
    • Mel d'm'

La mel és la substància natural dolça produïda per l'abella -Apis mellifera- a partir del nèctar de plantes o de secrecions de parts vives de les plantes o d'excrecions d'insectes xucladors presents en les parts vives de plantes, que les abelles recol·lecten i transformen combinant-la amb substàncies específiques pròpies i dipositen, deshidraten, emmagatzemen i deixen en ruscs perquè madurin. La mel emparada amb aquesta marca es classifica segons;

  • el seu origen botànic: mel monofloral, d'enclòver -Hedysarum coronarium L.-, de xiprell/bruc d'hivern -Erica multiflora-, d'esbarzer comú -Rubus ulmifolius Schott-, de lot -Lotus sp.-, Mel de mil flors
  • presentació i el procediment d'obtenció; Mel centrifugada (en estat líquid/fluida o sòlid/cristal·litzada) i mel en porcions de bresca.

 

Categoria: Xocolata i dolços.
Propi de: Menorca
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
maijunjulagoset
Informació complementària:

Cal tenir en compte que la producció es molt petita, així que la mel es treu al mercat pel maig i dura fins el setembre.

Atributs i propietats nutricionals:

La mel és un aliment edulcorant, per mor del seu elevat contingut en carbohidrats simples (81%) de ràpida absorció, que es tradueix en una elevada aportació calòrica (320 kcal/100 g). A més, la mel aporta potassi, sodi, fòsfor, calci i àcid fòlic, si bé en quantitats no gaire elevades.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Menorca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.