Mantega DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Inici>Productes >Mantega DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Mantega DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya

La producció comercial d'aquesta mantega, feta amb llet de vaques de raça frisona, es va iniciar el 1915 quan es va formar la Cooperativa del Cadí. El temps de maduració de la nata, juntament amb l'alimentació de les vaques i el clima de la regió, donen a aquesta mantega el seu olor i sabor característics.

 • Mantega DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya
 • Mantega DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya
 • Mantega DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • DOP Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya
  • DOP Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya

En l'elaboració de la mantega es poden utilitzar les matèries primeres següents: nata de llet de vaca pasteuritzada i ferments làctics mesòfils. La llet se sotmet a un procés de desnatat i la nata obtinguda es refreda fins a 16ºC o 18ºC. Posteriorment, la nata arriba als dipòsits de maduració on serà sembrada amb uns cultius mixtos de ferments làctics mesòfils. La maduració de la nata té una durada de 48 hores, en la qual adquireix l'aroma i el gust, lleugerament àcid i que recorda l'avellana. Després de batre la nata, es deixa madurar i es procedeix a l'amassament fins a obtenir un bloc compacte de mantega.

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: Cerdanya, Alt Urgell
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La mantega es pot presentar al consumidor en diferents pesos, sempre embolicada amb paper metal·litzat i sulfuritzat, i es comercialitza a formatgeries d'arreu de Catalunya. A l'envàs figurarà, a més de les indicacions que exigeix la legislació vigent, el nom 'Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya. Denominació d'Origen Protegida', i el logotip.

Atributs i propietats nutricionals:

Producte alimentari provinent del batut i amassat de la nata de la llet altament calòric, ja que el 80% de la seva composició és greix. És una important font de vitamina A, necessària per al creixement i el desenvolupament normal dels teixits i que conserva la salut de la pell a part de que també és molt important per a la vista, alhora que de vitamina D, la qual ajuda a absorbir el calci i al seu bon aprofitament i per tant és necessària per  la formació i manteniment d'ossis i dents.  Tot i això, el seu alt contingut en greixos, fa que el seu consum hagi de ser moderat i sempre dins d'un context d'alimentació variada.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.