Llonguet

Inici>Productes >Llonguet

Llonguet

Es un pà artesà tradicional, el consum del qual s'ha recuperat en els darrers anys.

  • Llonguet
  • Llonguet
  • Llonguet
  • Llonguet
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un pa de superfície consistent i molla densa, esponjosa i elàstica que s'elabora amb un massa de farina de blat, aigua, massa mare natural, llevat biològic i sal, fornejada. La crosta acostuma a presentar un solc tot al llarg de la seva part superior. En ser un pa petit, de no més de 100 g de pes, el fan molt adequat per fer entrepans, però també els restaurants el prefereixen per servir-lo com a ració indiviaul.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es troba en algunes fleques artesanes de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El llonguet, com altres tipus de pans, és un aliment molt nutritiu. El seu component principal són els hidrats de carboni, sobretot en forma de midó. També és una bona font de proteïnes, però com que són d'origen vegetal la seva qualitat és inferior a les d'origen animal. Tot i tenir poca quantitat de vitamines i minerals, és un aliment que ha de formar part de l'alimentació habitual.

Comentaris rebuts (5)
  • Avi Pep (87 anys)
  • 03/02/2012 a les 15:37 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Tinc 87 anys, per tant tinc el record d\'aquells lloguets d\'abans de la \"guerra civil espanyola\", ja que aleshores tenia 12 anys. Avui és dificil trobar-ne com aquells i practicament als nascuts de l\'any 1936 ençà dificilment coneixen el què eren aquells longuets."
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • Anna
  • 07/06/2012 a les 13:50 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Jo els trobo al Forn de pa Sant Antoni a Sta Eulàlia de Ronçana ,el meu poble, i estan boníssims."
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • Pep
  • 08/02/2012 a les 12:59 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Al Forn de Pa Torres de Sant Quirze de Besora (Osona) fem llonguets seguint el mètode tradicional des de 1935.
    Ens trobareu al Facebook.
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100003491769906"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • Pere
  • 13/10/2011 a les 13:44 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "només dirvos que també a mallorca és molt tradicional, sobre tot a Palma. De fet la gent de la \"part forana\" de Mallorca anomena \"Llonguets\" als habitants de Ciutat ..."
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
  • Charlie
  • 21/03/2013 a les 0:23 am (Europe/Berlin +01:00)
  • "Jo soc nascut després de la Guerra Civil, l\'any 1945, es a dir em vaig criar a l\'època de la llibreta de racionament, el pa negre i l\'estraperlo. Però ja quan es podia trobar de blanc... els llonguets eren excepcionals de bons i, oberts pel mig amb pa amb tomàquet i pernil, fabulòs, no ho oblidaré mai. Què passa que are no els fan?"
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.