Llonganissa IGP de Vic

Inici>Productes >Llonganissa IGP de Vic

Llonganissa IGP de Vic

La Indicació Geogràfica Protegida Llonganissa de Vic regula l'elaboració del producte propi de la Plana de Vic, les especificitats climàtiques de la qual confereixen a l'embotit, durant el procés de maduració, un sabor exclusiu i peculiar.

 • Llonganissa IGP de Vic
 • Llonganissa IGP de Vic
 • Llonganissa IGP de Vic
1
2
3
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra
  • IGP Llonganissa de Vic
  • IGP Llonganissa de Vic

La Llonganissa de Vic s'elabora en empreses ubicades en els municipis que integren la Plana de Vic i que estan inscrites en els registres del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic. Per a l'elaboració d'aquest producte només s'utilitzen carns magres de porc seleccionades, a més de sal i pebre negre. La carn es pica juntament amb la cansalada tallada a daus, es pasta i se sotmet a maceració durant un període no inferior a 48 hores en cambra frigorífica. Un cop finalitzada la maceració, es procedeix a l'embotiment de la pasta resultant en tripes naturals de diferents diàmetres (de 35 a 90 mm) i a l'assaonament en els assecadors com a mínim durant 45 dies. En els processos de maduració i assaonament es desenvolupa a la llonganissa de Vic una flora fúngica típica que, per les caraterístiques climàtiques de la zona protegida, faran que aquest producte tingui un sabor i una aroma característics.

Categoria: Embotits.
Propi de: Osona
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Les llonganisses amb indicació geogràfica han de dur una etiqueta en la qual hi figura el nom "Llonganissa de Vic. Indicació Geogràfica Protegida" i el logotip, a més de les dades que, amb caràcter general exigeix la normativa. Es comercialitzen a xarcuteries de tot el país.

Atributs i propietats nutricionals:

La llonganissa, com altres embotits, és un producte d'elevat valor energètic. Els seus components principals són proteïnes d'alta qualitat i el greix del porc. Ens aporta ferro i una gran quantitat de sals minerals com el sodi, el magnesi, el fòsfor i el zinc. També són una bona font de vitamines del grup B. A causa del seu contingut de greix i de sal, s'ha de consumir moderadament, però dins d'una alimentació equilibrada i variada es pot incloure de tant en tant.

Enllaços:
No se ha encontrado el texto "estrella"